Főoldal

 Egyesület

 Kapcsolat

Balkán

Hangocska

 

 

 

Balkán Hangocska

Interaktív táncos, zenés körutazás a balkánon gyermekek számára

        Az egyesület céljaival összhangban egy olyan gyermek és ifjúsági interaktív táncos-zenés programmal szeretnénk megismertetni a fiatalokat, ami tradicionálisan és híven tükrözi a balkáni kulturális élet sokszínűségét. 4 balkáni kisebbség ( román, szerb, görög, bolgár, horvát) alap táncelemeit és zenei jellegzetességeit, gyermekjátékait mutatjuk be óvodában, valamint az általános iskola 1-2 osztályosainak, iskolaidőben, interaktív foglalkozások keretében, 35-40percben balkáni dalokból és gyermekjátékokból összeállított, nem koncert jellegű, interaktív táncházban. Rendszeres jelenlétünkkel és interaktív műsorainkkal a jövő nemzedékének adjuk át mindazt az üzenetet, mely az egyesületünk fő célja.

A projektnek 2 különlegessége van:

Egyrészt ez az ifjúsági és gyerek interaktív játékos táncház nem egy kötött helyszínen lesz, hanem mindig felkeressük az adott iskolákat, óvodákat, középiskolákat és oda visszük a produkciót (tájoltatjuk).

Másrészt nem konkrét zenekarokat kérünk fel, hanem az egyesületünk balkáni zenészei és táncos tagjai  a legautentikusabb módon mutatják be a különböző kisebbségek muzsikáit, táncait, hagyományait, gyermekjátékait.

A balkáni kisebbségi gyerekdalokat, táncokat, gyermekjátékokat olyan szakemberek segítségével raktuk össze, akik az adott kisebbség részéről elismert pedagógus szakemberek

       Programunk kiemelkedősége abban rejlik, hogy egyrészt országosan - a budapesti és vidéki iskolákba és óvodákba egyaránt - el tudunk jutni, másrészt a gyermekeket nemcsak a balkáni (bolgár, román, görög, horvát és szerb) kultúrával, hanem annak nyelvezetével, népviseletével és játékaival is megismertetjük. Célunk, hogy a gyermekek párhuzamot tudjanak vonni a balkáni és a magyar gyermekek népi hagyományos játékai, tradíciói,  dalai, táncai között.

 A program időigénye kb. 35-45 perc, 3 zenész és egy (esetenként 2) tánctanár van jelen.

 Jelenleg 3 produkció van készen:

1. Balkáni körutazás

2. Karácsonyi hagyományok a balkánon

3. Tavaszi hagyományok a balkánon

A produkció ára  bruttó 50.000.-Ft (mely tartalmazza a művészek díjazását, az alapvető technikai költségeket, a kellékeket, az utazási és a szállítás díjat is).

 

A produkcióról érdeklődni lehet:

Ambrózy Gabriella 06/30-302-1669, vagy a balkanhangja@enternet.hu címen