Tavaszi Balkán Hangja Fesztiválsorozat:

 

2011. Április 9. 19:00 Balkán Hangja - Budapest, IX. Bolgár Művelődési Ház

2011. Május 14. Tabán Est - Budapest, XIII. József Attila Művelődési Ház

2011. Május 21.  Glykeria Koncert - Budapest, Vasúttörténeti Park

 

 
 
 Főoldal
 Egyesület
 Fesztivál
 Pályázat
 Pezsgő
 Galéria
 Linkek
 Kapcsolat
Balkán Hangocska

 

Balkán Hangocska

Interaktív táncos, zenés körutazás a balkánon gyermekek számára

 

Egyesületünk évről évre azon munkálkodik, hogy ne csak a fiatal felnőtteket és a szakmai közönséget vonjuk be programjainkba, hanem utánpótlást keresve a mai gyermekek és fiatalok is minél többen megismerkedhessenek a balkáni kultúrával.

Ezért az egyesület céljaival összhangban egy olyan gyermek és ifjúsági interaktív táncos-zenés programmal szeretnénk megismertetni a fiatalokat, ami tradicionálisan és híven tükrözi a balkáni kulturális élet sokszínűségét. 4 balkáni kisebbség ( román, szerb, görög, bolgár) alap táncelemeit és zenei jellegzetességeit, gyermekjátékait mutatjuk be óvodában, á általános iskola 1-2 osztályosainak, iskolaidőben, interaktív foglalkozások keretében. Rendszeres jelenlétünkkel és interaktív műsorainkkal a jövő nemzedékének adjuk át mindazt az üzenetet, mely az egyesületünk fő célja.

A projektnek 2 különlegessége van.

Egyrészt ez az ifjúsági és gyerek interaktív játékos táncház nem egy kötött helyszínen lesz, hanem mindig felkeressük az adott iskolákat, óvodákat, középiskolákat és oda visszük a produkciót (tájoltatjuk).

Másrészt nem konkrét zenekarokat kérünk fel, hanem az egyesületünk balkáni zenészei és táncos tagjai fogják bemutatni a különböző kisebbségek muzsikáit, táncait, hagyományait, gyermekjátékait.

A balkáni kisebbségi gyerekdalokat, táncokat, gyermekjátékokat olyan szakemberek segítségével raktuk össze, akik az adott kisebbség részéről elismert pedagógus szakemberek. Adott esetben az „anyaországból” kerestünk fel óvónőt, tanítót, aki segítségünkre volt a produkció összeállításánál. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a zenészek és a táncosok mind a 4 kisebbségi kultúrában jártasak és jó előadó képességgel rendelkeznek, hogy a gyermekek figyelmét lekössék.

 

Kezdetben 1 produkcióval keressük fel az óvodákat és iskolákat; egy 4-9 éveseknek, 35-40percben balkáni dalokból és gyermekjátékokból összeállított, nem koncert jellegű, interaktív táncosház.

 

Programunk kiemelkedősége abban rejlik, hogy egyrészt országosan - a budapesti és vidéki iskolákba és óvodákba egyaránt - szeretnénk eljutni, másrészt a gyermekeket nemcsak a balkáni (bolgár, román, görög, horvát és szerb) kultúrával, hanem annak nyelvezetével, népviseletével és játékaival is megismertetjük. Célunk, hogy a gyermekek párhuzamot tudjanak vonni a balkáni és a magyar gyermekek népi hagyományos játékai, dalai, táncai között.

 

A program időigénye kb. 45 perc, 3-4 zenész és egy tánctanár van jelen.

 

A produkció ára 40.000.-Ft + áfa (mely tartalmazza a művészek díjazását, az alapvető technikai költségeket, a kellékeket, az utazási és a szállítás díjat is).

 

A produkcióról érdeklődni lehet:

Ambrózy Gabriella 06/20-206-7135, vagy a balkanhangja@enternet.hu címen